Погледнете како изгледа зимска идила на Марс: Невидени сцени од Црвената планета

240

Новооткриената фотографија на Европската вселенска агенција (ESA), дава прекрасен изглед на кратер полн со мраз на Марс, кој потсетува на голо око.

Научниците од ЕЅА ја споделиле фотографијата од Кратерот Королев, со должина од 82 километри и кој е исполнет со мраз кој достигнува длабочина до нешто повеќе од 3 километри.

Каков тип на уред може да ја направи оваа фотографија? Во овој момент, единствени кои го истражуваат подрачјето на Марс се роверите со ограничен географски опсег, кои ја истражуваат површината од висок степен на Марс.