Погледнете го реткиот природен феномен на Халкидики кој можел да се забележи од тамошните плажи

154

Необична сцена од минатиот викенд.

Феноменот “морска пијавица“ се појавува во текот на многу топлиот и влажен воздух во вид на вртлог кој се создава помеѓу облакот и површината на морето.

Оние кои минатиот викенд летувале на Халкидики имале можност да присуствуваат на овој необичен природен феномен.

Многу високите температури кои и во саботата се задржале во областа на Халкидики создале услови за продолжување на “водните пијавици“.

Водното торнадо настанало во заливот Агиос Орус на островот Амолјани со правец на движење кон Санторини.

Погледнете како изгледало сето тоа: