Почнува лудилото: Црн петок во Америка! Продавниците под опсада, купувачите цела вечер чекале во редови

237

Денес е таканарачениот Црн петок или “Black Friday”, денот кога во Америка сите најголеми трговски ланци нудат огромни попусти, а масовната хистерија е проследена и со бесни тепачки.

Црн петок се одржува еднаш годишно и тој ден продавниците даваат огромни попусти на својата роба.

Многумина велат дека тоа е само голема маркетиншка измама, но сеедно стотици илјади фанатични потрошувачи цела вечер во редови чекаат да влезат во продавниците – и тогаш почнува лудилото.