Петок пред Духовден неработен за православните верници

77

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците, 18 јуни – Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот.