Ова мора да го слушнете: Турбо фолк навивачка песна за Вардар (ВИДЕО)

286

По освојувањето на европската титула во Келн, за ракометарите на Вардар беа создадени повеќе навивачки песни.

Најновата е турбо фолк! Ја пее Влатко Алексовски од Крива Паланка, а всушност е преработка на старата израелска песна, за која Бугарите ја направија познатата “Шошана”.

Погледнете…

За да нема забуна зошто викаме стара израелска песна, погледнете во продолжение: