Ова е песната со која Васил Гавранлиев ќе не претставува на Евровизија (ПРЕМИЕРА)

157

Вчера премиерно, Васил Гарванлиев ја претстави долгоочекуваната песна YOU, со која тој ќе не претстави на Евровизија во Ротердам, Холандија.

Автор на музиката на песната е Невена Нешкоска, македонска композиторка и продуцентка која работи и живее во Чикаго. Невена е автор и на текстот на песната, којшто го создаде заедно со нејзината сестра Калина Нешкоска и колешката од Беркли Алис Шредер. За продукцијата и аранжманот на песната освен Невена Нешкоска се погрижија и Дарко Димитров и Лазар Цветкоски.

Видео записот за песната го режираше Милена Витман, а фотографијата и монтажата се дело на Ѓорѓи Вацев. Продуцент на спотот е Јелмаз Дервиши.

Васил ќе настапи во Првата полуфинална вечер на 12-ти мај.