Општина Центар утрово почна со уривање на диви тераси во Дебар Маало

704

Општина Центар утрово почна со уривање на диви тераси на кафеаните на улицата Аминта Трети (Ленинова) во Дебар Маало, пренесува СДК.

Се уриваа тераси на кафани кои се со цврста градба односно се затворени со врати,прозорци и лимени тенди.

Сопствениците на кафулињата се караат со инспекторите и полицијата, барајќи да не ги уриваат, туку да им дадат време сами да го отстранат тврдите градби од тротоарите.

Инспекторите им рекоа дека уште пред два месеци Општината им дала решение дека мора да ја отстранат тврдата градба на летните тераси.