Од полноќ поевтинуваат бензините

2556
Според одлуката на РКЕ, бензините поевтинуваат за половина односно еден денар, а дизелот останува на старата цена.

Од полноќ ќе настапат корекциите на цените. ЕУРОСУПЕР БС-95 поевтинува за 0,50 денари а ЕУРОСУПЕР БС-98 за еден денар. На бензинските тие ќе изнесуваат за:

ЕУРОСУПЕР БС95       80,00 ден/лит, 
ЕУРОСУПЕР БС98       82,00 ден/лит,
ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V)   69,00 ден/лит.