“Очајната домаќинка“ на 55 години го покажала своето тело во бикини без филтери, фотошоп… „Не, не сакав да се пофалам колку сум згодна, ова е целта“

525

Една од ѕвездите на планетарно познатата серија “Очајни домаќинки“ неодамна го прославила својот 55-ти роденден, а судејќи по последната фотографија која ја објавила на Инстаграм, моментално таа е во најдобра форма во живтот.

Тери Хачер на Инстаграм своевремено споделила исповед за тоа колку е задоволна од свјот физички изглед кој го постигнала со помош на тренинзи и со што исто така постигнала психички да се чувствува многу подобро.

View this post on Instagram

Exercise has become a source of well being not a means to look good naked. As part of my @f45_training 8 week challenge we had to submit an after photo. So why actually post a pic of myself in a bikini? Well, this is my truth and being in this 55 year old body actually feels liberating. Here’s the thing. I’ve finally figured out how to be comfortable in my own skin. Maybe not every day but a lot of them. Age allows you to be clear on your purpose and cherish who and what you are grateful for. You have enough age to see the miracle of life and enough youth to revel in that knowledge. You can be vulnerable and strong at the same time. You can forgive others and yourself. You are willing to put in the effort to reach a goal…or not. And that’s okay. Mostly, you know to make the most of every moment. For me that is sharing joy & positivity, knowledge I’ve gained through experience both successes and failures, and helping to lift others up. Sharing myself in a bikini (which I may or may not ever wear again) Is me Being open to others, open to life… finding glorious connection and community. No filters, no makeup, no airbrushing, no negativity. Be strong enough to be vulnerable. #teristuesdaytips #birthdayweek #bekind #giveback #enjoy #liveyourbestlife

A post shared by Teri Hatcher (@officialterihatcher) on

Актерката како дел од осумнеделната пограма F54 на своите тренери им доставила фотографија за да се воочи напредокот, но исто така таа одлучила истата да ја сподели и со своите следбеници на социјалната мрежа. Не за да се пофали со своето тело во бикини туку на другите да им укаже колкава радост носат нејзините тренинзи.

„Тренирањето станува извор на задоволство, а не средство кое ни помага да се чувствувам подобро кога сме голи. Како дел од осумнеделниот предизвик, морав да предадам една фотографија “потоа“ – но зошто ја објавив оваа фотографија во бикини? Па, ова е мојата вистна“ – напишала Тери.

„На 55 години се чувствувам многу добро во својата кожа и тоа е толку ослободувачки. Еве во што е работата – со текот на годините сфаќате која е вашата смисла и го чувате она за што сте благодарни. Имате доволно години да почнете да ги сфаќате чудата кои животот ви ги дава и во себе да откривате нешто ново секој ден. Ранливи и силни сте во исто време, си простувате себеси и на другите. Подготвени сте да вложите труд за да ги покажете резултатите… или не. Но, и тоа е во ред“ – продолжила актерката.

„Одлуката да ја споделам оваа фотографија во бикини е мојот начин да се отворам себеси. Без филтери, без шминка, без фотошоп, без негативност. Бидете доволно силни за да може да бидете ранливи“ – напишала таа.