Неверојатна снимка! Слетувањето на месечината снимено во студио? Дали Викиликс ја откри заверата на векот? Се гледаат монтажерите и снимателите, сето тоа во пустината Невада

1977

На Интернет се појавија снимки кои наводно покажуваат дека познатата снимка за слетувањето на месечината е лажна, односно дека не е снимена на тој сателит.

На снимката се гледаат космонаути кои наводно шетаат по пустината Невада, а која треба да го претставува Земјиниот сателит.

Сопственикот на снимката на Јутјуб е Викиликс.

Дали снимката е автентична или во прашање е уште една теорија на заговор пресудете сами.