Не штеделе за да ја исчистат Белата куќа по Трамп: Тимот имал само пет часа, платени им се 127.000 долари

62

Чистењето на Белата куќа по заминувањето на екс-претседателот Доналд Трамп ќе чини најмалку 127.000 долари.

Веднаш по неговото излегување од Белата куќа, специјалниот тим влегол внатре за да започне со длабочинско чистење на резиденцијата која има 132 соби и 35 бањи, соопштила Агенцијата која се занимава со чистење, а која вработува лица со посебни потреби.

Како што навеле, тие имале само пет часа да ја исчистат резиденцијата на американскиот претседател.

Според пишувањето на “Newsweek” таа агенција добила 127.000 долари за чистење на куќата.