НАЈПРЕЦИЗНИОТ ТЕСТ НА ЛИЧНОСТА: ВАШИТЕ ОДГОВОРИ ЌЕ ОТКРИЈАТ РАБОТИ, КОИ НИ САМИТЕ НЕ САКАТЕ ДА СИ ГИ ПРИЗНАЕТЕ!

142
Woman with eyes closed sitting in meadow.

Треба да ги размислите и да одговорите на следниве прашања:

1. Неотворена кутија стои на подот. Што има внатре?

2. Ако би можеле да изберете едно место за да го поминете остатокот од вашиот живот, кое место би било тоа?

3. Талкате изгубени во пустината цел ден и конечно забележавте село во далечината. Сепак, наскоро потоа, забележувате оаза, која е малку поблиску. Каде решивте да одите?

4. Што би направиле ако одеднаш изгубите сè?

5. Да претпоставиме дека утре е недела, како ќе го поминете денот?

6. Ако сте во неволја, кому би се обратиле за помош?

7. Ако би можеле да изберете, во кој период од вашиот живот би живееле засекогаш (детството или сегашните години?)

8. Ако некој ви каже дека имате само 24 часа живот, како би ги „потрошиле“?

9. Ако можете да спасите само една работа од пожар, што би било тоа?

Одговори:

1. Вашиот одговор открива како гледате на неочекуваните ситуации. Ако сте замислиле нешто што нема никаква вредност за вас, тогаш верувате дека среќата и добрите работи не доаѓаат лесно и дека не се предодредени за вас. Ако сте замислиле богатство или нешто вредно, тогаш очекувате дека ќе бидете богати еден ден. Ако претпоставивте дека кутијата е празна, тогаш не верувате во среќа и сте премногу практични и реални.

2. Ако сте се одлучиле за местото каде што веќе живеете, тогаш сте задоволни и ви е пријатно таму каде што сте. Ако одбравте далечно место, вие сте сонувач и се стремите кон романтични работи. Ако не можете да одлучите, тогаш не сте склони кон лојалност или силна приврзаност кон луѓето и местата.

3. Ова ја опишува вашата работна етика. Ако сте одбрале оаза, сакате да дојдете првi на работа и да заминете последни. Не ви се допаѓаат правилата и прописите и од време на време сте импулсивни. Сакате да работите повеќе работи истовремено, а понекогаш и одложувате. Ако отиде директно во селото, тогаш ти си тој што презема одговорност. Внимателно го планирате денот и знаете како да го искористите времето. Вие ги почитувате роковите и претпочитате да рафинирате проекти отколку да ги започнувате.

4. Оние кои решиле да започнат од нула се луѓе кои се подготвени да преземат одговорност за своите постапки, а не само да ги прифаќаат промените во животот мирно.

5. Вашиот одговор опишува како ги трошите парите. Ако одговоривте дека можете слободно да правите што било, тоа значи дека трошите пари како што ви одговара и немате контрола. Ако сте решиле да останете дома, тоа значи дека обично трошите сè што имате. Ако сте се одлучиле за спортски активности – имате навика да штедите за црните денови. Ако сте одбрале да одите на прошетка – вие сте од оние што трошат внимателно и рационално.

6.Оние кои ќе се обидат сами да ги поправат работите имаат силен карактер и се прилично сигурни во себе. Ако се свртите кон пријателите и семејството, вие сте малку несигурни и не сте подготвени да прифатите целосна одговорност во тешки ситуации. Оние што бараат практични совети од адвокати или други професионалци се реалисти.

7.Годините што ги избравте претставуваат период во кој сте биле најсреќни. Оние кои сакаат да се вратат во детството се луѓе кои не сакаат одговорност на грб. Ако сте ја одбрале својата сегашност, вие сте зрели и успешни.

8. Ако сте решиле да бидете со луѓето што ги сакате, имате сентиментална природа и многу сте емотивни. Ако би сакале да бидете сами, можно е често да сте незадоволни и лошо расположени. Ако сте решиле да се забавувате и да си поминете убаво, тогаш се борите мирно со животот. Ако би го поминале денот како и обично, тогаш сте храбри и прилагодливи.

9. Ако станува збор за албум со слики или нешто слично, тогаш сте сентиментални. Ако е нешто од гардеробата, вие сте внимателни и конвенционални. Ако изберете нешто со голема монетарна вредност, вие сте голем материјалист. Луѓето кои се одлучуваат за документи или лаптоп се практични.