Михајловиќ: Неколку пати си го сонував погребот

72

„Животот е фантастична работа, особено кога минувате низ она што јас го поминав“, рекол тренерот на Болоња, Синиша Михајловиќ, во интервју за „Скај“.

Михајловиќ минатата година се бореше со леукемијата, а неколку месеци подоцна објави дека се излечил и дека е убеден, дека ќе ја победи болеста.

„Два пати сум роден. Првиот пат во февруари 1969 година, а потоа 50 години подоцна. Посебна работа е кога ќе видите возрасен маж да плаче. Од тоа никој не треба да се срами. Претходно се лошо што ми се случува го држев во себе, а откако се разболев ми стана јасно дека плачењето е добра работа“, рекол Михајловиќ.

„Сакав да живеам, сакав да се борам. Не можев да си дозволам да заминам од овој свет. Никогаш не ја загубив надежта, неколку пати го сонував сопствениот погреб. Им благодарам на сите кои беа со мене“.

На крајот од разговорот, Михајловиќ, открил дека најзначајниот момент во кариерата му се случил во 1991 година, кога во Бари, со Црвена звезда го освоиј Купот на шампионите.