Луѓето од овие професии најмногу користат помагала за самозадоволување

245

Истражувањето открило луѓето од кои професии најчесто користат помагала за самозадоволување…

Доколку некогаш сте се прашувале во чија “ноќна фиока“ се наоѓаат најголем број различни секс играчки, одговорот би можел да ве изненади.

Истражувањето кое било спроведено на подрачјето на Велика Британија, а го спровеле од „YouGov“, покажало дека сексуалните помагала најчесто ги користат сметководителите со дури 64 отсто од испитаниците.

Освен за самозадоволување тие откриле дека секс играчките ги користат и за сексуален однос со друга личност, но во поголем дел од случаите за самостојно задоволство.

По сметководителите следат вработените во секторот на здравството од кои 3 отсто поседуваат над 10 секс играчки.

Најмалку заинтересирани за ваквите помагала биле вработените во IT секторот, луѓето кои се занимаваат со трговија (околу 30 отсто) и работниците кои работат во фабрика за производство (помалку од 30 отсто).