Колку време ви треба за да ја воочите опасноста на фотографијата?

111

На социјалните мрежи кружи фотографија од фаќач на змии, на која рептилот е толку добро камуфлиран, што многумина воопшто не успеваат да го забележат.

Фаќачите на змии од „Brisbane Snake Catchers“ редовно објавуваат фотографии на кои се кријат овие влекачи, а една од нив сега стана вирална откако ја објавија „IFLScience“.

На неа се крие кафеава австралиска змија. Ако не можете да ја видите, убаво погледнете ги фотографиите погоре.

Во меѓувреме, обидете се да ја најдете змијата на фотографијата подолу, која веќе неколкупати стана вирална.