Кој е посилен во “влечење јаже“? Tesla Cybertruck против Ford F-150

240

Tesla пред неколку денови привлече голeмо внимание претставувајќи го својот камионет „Cibertruck“.

Футуристичко минимачистичкиот изглед на „Cibertruck“ го претставува погледот на Tesla кон иднината.

На овој пазар досега владееше Ford F-150 па беа потребни само неколку денови да се најдат “очи в очи“ со Cibertruck во влечење на јаже.

Најмоќната верзија на F-150 располага со 450 KS и 693 Nm од 3,5-литарски твин-турбо HO EcoBoost агрегат.

Со оглед на резултатите од “влечењето јаже“, очигледно е дека гласините од 800 КS и 1.356 Nm не се далеку од вистната.

Електричниот камионет на Tesla веќе го резервирале речиси 200.000 луѓе.

Погледнете го видеото: