Јанко – „Јади бурек“ со „арсенал решенија“ за непристојните „додворувачи“ на неговата ќерка Сара: „Хебла, копач, лопата, браник од кола…“ (ФОТО)

631

Познатиот ТВ водител Јанко Илковски и неговото веќе со години постоечко ток шоу „јади бурек“ нема кој не го знае или не го гледал барем еднаш.  Гости на најразлични теми му биле од претседатели и премиери, до обични скопски „клошари“, ама сите тие придонеле емисијата да биде гледана и интересна. Секако, печат на се’ – харизмата и луцидноста на буцкастиот водител и неговото „разбирање“ во „се’ и сешто“ на светов: од политика и музика до научна фантастика!

И горе-долу за „Јади бурек“ речиси се’ е познато, ама затоа приватно за „бурекџијата“ многу малку јавно е познато. Освен што е познат како семеен човек, сопруг, тако, родител, Јанко и неговата сопруга Лидија лани ја дочекаа и полуматурата на нивната ќерка Сара.

Кога ќе ја погледнете Сара, од прва ќе сфатите дека се работи за вистинска убавица. Многумина дури и коментираат на социјалните мрежи дека воопшто не личи на него, туку целата е на мајка и, ама за де на ја погодиме машкоста или поточно, машката суета на водителот, ние ќе се воздржиме од коментари. Особено по јавното предупредување кое итриот Јанко го упати преку социјалните мрежи, до сите познати и непознати другарчиња од опкружувањето нанеговата ќерка. Или поточно,  до сите знаени и незнаени „јунаци“,  чисто онака да си знаат кога ќе и пријдат да ја запознаат или ако веќе ја познаваат, да имаат на ум како се однесуваат.

Да не случајно излезе некаков проблем, зашто итриот Јанко, веднаш знае како да го реши. Арсеналот на „пријателски решенија“ во односите со „потенцијалните напасници“ кога е неговата мезимица Сара во прашање, му е прилично богат… и разновиден. Колку да си знаат однапред, за да не биде потоа дека не им кажал… и предупредил.

Башка, тоа не е се’… Лепезата на „решенија“ за справување со потенцијалниот создавач на проблеми е многу поширока. Понуденото е само колку „за загревање“… доколку случајно има „задевање“ на Сара, па некој самиот „со боринче си го бара“.

Сепак, за сега скопските фраери се фини и културни. И самиот Јанко ги пофали… ама и предупреди! Па драги млади скопски фраери, сега вие видете и сами одлучете пред да решите, чиј потенцијален  „зет“ ќе станете!?