Има 16 деца: Вели дека не сакал ни едно, но мажот ја наговорил (ФОТО+ВИДЕО)

100

Џени и Реј Бонел се родители на најголемото семејство во Австралија и често зборуваат за нивното искуство. Имено, тие имаат шеснаесет деца и тврдат дека сакаат повеќе.

Сепак, одговарајќи на прашања од следбеници на социјалните мрежи, Џени откри дека порано воопшто не сакала да има деца, но сопругот ја наговорил.

Сепак, нејзиното мислење се сменило.

„Се согласив да имам едно, можеби две бебиња. Ми го отвори срцето каков е повикот на мојот живот. На крајот, јас бев таа што го праша мојот сопруг дали можеме да се обидеме да имаме трето дете”, рече таа.

Тие тогаш имале еден син и две ќерки, а Реј се надевал на друго момче за да го направи нивното семејство „комплетно“.

Имено, таа сподели дека Реј потекнува од шестчлено семејство и на почетокот на нивната врска тој ѝ признал дека сака четири или шест деца, а таа инсистирала на тоа дека „нема да се случи“.

Сепак, четвртото било девојче кое ги охрабрувало да продолжат да го шират своето семејство. За жал, следниот пат кога Џени останала бремена, таа имала спонтан абортус. Но, таа забременила многу брзо повторно и тие добиле уште едно машко бебе.

Како што велат, имале среќа затоа што ја достигнале бројката од 12 деца пред да доживеат уште еден спонтан абортус, а кога се обиделе да го добијат своето 16-то дете, претрпеле уште четири спонтани абортуси по ред.

„Беше многу тежок период“, вели оваа мајка.

На крајот, пристигнала малата Кејтлин, а Џени открива дека се надева и на 17-то дете и не крие дека таа и Реј не користат заштита или планираат да започнат да ја користат.

Многумина беа шокирани кога дознаа дека Џени всушност била бремена неверојатно 23 пати и дека имала шест спонтани абортуси.

И покрај фактот дека е свесна дека можеби повеќе нема да може да има успешна бременост, таа се надева дека ќе има повеќе деца.

„Дали сме задоволни со 16 деца? Апсолутно. Ние сме толку задоволни од она што го добивме. Ние едноставно ги сакаме нашите деца неверојатно. Се чувствувам толку почестено што сум мајка и не можев да замислам подобар живот. Планирав да немам деца воопшто, но толку многу ќе ми недостасуваше што го следев тој пат“, заклучи таа.

Одговарајќи на други прашања, Џени истакна дека сите нејзини деца се зачнати природно, а не со ИВФ, како што многумина веруваат, пренесува The Sun.