Фолијата ќе ви помогне подобро да го затоплите станот – спас за студот

427

Фолијата освен што е незаменлив дел денес од кујната и модерниот начин на живот, и што многу помага и олеснува, се користи и за еден проблем во есен и зима со ладното време.

Имено, за да ја задржите топлината од рерната во соба, се што ви треба е на едниот ѕид на самата рерна која е вклучена да ставите фолија.

Топлината нема да се изгуби туку ќе се рефлектира во собата.

Постојат интересни начини на кои можете да ја користите алуминиумската фолија за здравје и враќање на енергијата.

Алуниумската фолија не морада биде резервирана само за кујната. Постојат интересни начини како да ја користите за здравје и враќање на енергијата. На порталот Natural cures not medicine, тврдат дека алуминиумската фолија помага за многу работи, но дека многу малку луѓе знаат за тоа.

 

Според нив, алуминиумската фолија ќе ви помогне во овие четири случаи:

1. Лекување на настинка

Верувале или не, алуминиумската фолија наводно ги ублажува симптомите на настинка. Замотајте ги стапалата во фолијата и после еден час извадете ја. Оставете ги стапалата да дишат два часа, па повторете ја постапката.

2. Го отстранува заморот

Ќе ви ја врати енергијата, а постапката е следна – неколку парчиња од фолијата ставете ги во замрзнувач, па извадете ги после два, три часа. Потоа ставете ги на образите и капаците. Веднаш ќе се почувствувате освежено.

3. Ги ублажува изгорениците

Ако можеме да му веруваме на едно американско истражување, алуминиумската фолија помага и при изгореници. Раната најпрво внимателно исчистете ја, исушете ја со сув пешкир и нанесете маст за изгореници. Потоа замотајте се со фолија и полката ќе биде помала. Секако, ова важи за мали изгореници, во спротивно задолжително појдете на лекар.

4. Ја отстранува болката во зглобовите

Со алуминиумска фолија замотајте го делот од телото во кој чувствувате болка и помалку движете се. Оставете ја фолијата да стои цел ден или во текот на ноќта. Повторете ја постапката за десет дена, па направете пауза од две недели.