Емилија Димитриевска е во топ 10 најубави девојки во Европа и Азија!

1755

Изминатиот викенд во Анталија, Турција, се одржа изборот за убавина “Miss Tourism Eurasia 2018” , на кој учествуваа 30 девојки од исто толку држави од Европа и Азија.

Боите на Македонија ги бранеше Емилија Димитриевска од Скопје, која успеа да забележи голем успех и се пласираше во топ 10 финалистки.  Победничка на изборот, пак е претставничката на Латвија, прва придружничка е мисицата од Кипар, а втора убавицата од Русија.

Инаку, изборот се одржа во “Тopkapi Palace hotel” во кој девојките престојуваа 15 дена и се подготвуваа за големото финале. Нашата Емилија е дел од модното студио “Црнокрак” кое ја поседува и лиценцата за овој интернационален избор на убавина, а на финалната вечер се претстави во тоалета специјално изработена за оваа прилика од младата модна дизајнерка Ива Спасовска.