ЕК препорача почеток на преговори на Македонија со ЕУ

662

Европската комисија даде зелено светло за почеток на преговори на Македонија со ЕУ.

Европскиот комесар за проширување Јоханес Хан и потпретседателката на Европската комисија, Федерика Могерини, денеска во Европскиот парламент ги презентираа најновите стратегии за проширувањето на ЕУ.

Конечната верзија на овие клучни документи се финализираше до доцна синоќа во просториите на Европската комисија.

Освен Македонија и Албанија доби зелено светло за старт на преговори и позитивен извештај од ЕК.