Ефект на афродизијак: Пет овошја кои ќе се погрижат за подобрување на вашиот сексуален живот

259

Сакате промена во својот сексуален живот? Доколку одговорот е “да”, тогаш во предиграта вметнете го консумирањето на овие намирници со вашиот партнер.

Многу витамини кои ги содржат овошјата делуваат на либидото и го подобруваат сексот. Секако дека многу фактори влијаат на нашиот сексуален живот, но доколку сакате дополнителна “помош”, овие овошја имаат афродизијачки ефект:

Јагоди

Јагодите делуваат на страста во креветот. Причината за тоа се големите количини на витамин Ц и цинк кои го зајакнуваат либидото.

Цитрусни плодови

Консумацијата на портокали, лимони или грејпфрут првенствено им се препорачува на мажите бидејќи се богати со витамин Ц и го подобруваат квалитетот на спермата.

Смокви

Ова овошје е едно од најпознатите афродизијаци. Смоквите содржат супстанци кои се добри за срцето, заситуваат, а не предизвикуваат надуеност. Освен тоа, содржат и голем број витализирачки состојки како што е фосфорот.

Калинка

Калинката било омилено овошје на божицата на љубовта, Афродита и овој плод се смета за симбол на страста и плодноста. Калинката содржи естрон кој позитивно делува на либидото.

Банани

Супстанците кои ги содржи бананата делуваат позитивно на сексуалните хормони кај мажите. Освен тоа, бананите содржат магнезиум кој ја стимулира простатата.