ДИК: Од обработени 97 проценти, „за“ гласале 91,37, „против“ 5,64 отсто од гласачите

449

Резултатите што ги објави Државната изборна комисија на својата веб страница од вкупно обработените 97 проценти од избирачките места покажуваат дека на референдумското прашање гласале „за“ 91,37 проценти или 593.315 граѓани, а против се изјасниле 5,64 проценти или 36,596. Неважечки биле 2,99 проценти.

Според овие податоци, на гласање излегле 649.376 гласачи или излезноста 36,79 проценти.

На последната прес-конференција на ДИК, претседателот Оливер Дерковски најави дека ДИК во законски предвидените рокови во текот на утрешниот ден ќе ги објави и првите официјални резултати.

loading...