Делови од повеќе скопски општини во петок без струја

146

Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека во петок се планирани технички зафати во електро-системот на Град Скопје и без електрична енергија ќе останат делови од повеќе скопски општини.

• Од 09.00 до 14.00 часот, корисниците од дел од село Семениште ( среде село)(опш. Сарај),

• од 09.00 до 12.00 часот, корисниците од дел од бул Партизански Одреди и ул Костурски Херои кај Градежен Факултет, (опш. Центар), како и ХЕЦ Хидроинвест, ХЕЦ ЕМК МКЕ 115, дел од село Мирковци, село Бањани, село Чучер, село Сандево, село Горњани, Караула Рамно, Манастир Св.Илија (опш. Чучер Сандево ),

• од 08.30 до 10.00 часот, корисниците од село Глумово, село Шишево, село Матка, стопански објекти, Адријус, Бис Оил, Глумово Тиамо, дел од село Сарај ( објекти во близина на Клучка Матка). (опш. Сарај),

• од 12.30 до 16.00 часот, корисниците од ул. Мариовска , Мариовска подулица со број 1, ул.Фредерик Шопен , и ул.Томе Арсовски (опш. Кисела Вода),

• од 10.00 до 13.00 часот корисниците, дел од ул.Црногорска на пат за с.Кондово (опш. Ѓорче Петров),

• од 12.00 до 15.00 часот корисниците, дел од улица Михаил и Ефтихиј и Ѓорги Димитров (опш. Кисела Вода),

• од 09.30 до 13.00 часот корисниците, дел од село Кучково ( викендиците). (опш. Ѓорче Петров)