Данскиот милијардер ги погреба своите три деца кои беа убиени во Шри Ланка

3073

Данскиот милијардер, Андерс Холч Повлсен, заедно со семејството ги погреба своите три деца кои беа убиени во терористичките напади за Велигден во Шри Ланка.

На погребот на Алма, Ангес и Алфред, во данскиот град Архус, вчера дојдоа бројни членови на данското кралско семејство, како и премиерот Ларс Локе Расмусен. На погребот беше и единствената преживеана, ќерката Астрид.

На комеморацијата, еден ден пред погребот, била прочитана изјавата на Повлсен, во која се наведува дека ова е целосно неразбирлива загуба, но благодарни се на семејството и соседите на љубовта и поддршката и ветиле дека заедно ќе најдат излез од оваа трагедија.