Д-р Софијанова: Рекордите се должат на мутирање на вирусот

175

Докторката Аспазија Софијанова, вчера во емисијата „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека рекордите на вирусот во земјава се должат на мутирање на вирусот.

„Зборуваме за рекорди, тоа се должи на мутирање на вирусот, па почнавме да се адаптираме, па почнавме да сфаќаме дека вирусот добива нова димензија и тоа е затрашувачко“, рече Софијанова.

Таа исто така додаде дека не треба да се заборави и духовниот момент, и дека кога луѓето ќе го слушнат зборот „рекорд“, се создава паника и страв, а тоа може да биде контрапродуктивно во битката со оваа пандемија.