Д-р Мехмедовиќ: Приватните болници остваруваат профит на грбот на граѓаните

130

Лекар во ковид центар, д-р Злате Мехмедовиќ, вели дека јавното здравство е преоптoварено и проблемите, според него, се јавуваат кога одредена категорија на граѓани немаат финансии и услугите ги бараат во приватните болници.

-Затоа голем дел од приватните болници остваруваат профит на грбот на граѓаните кои немаат доволно пари и заложуваат куќи, станови, за да може да си го платат лекувањето или да добијат кревет – вели Мехмедовиќ.