Човек направил куќа од соништата од контејнери: Добил луксуз за минимални пари! (ВИДЕО)

230

Традиционалниот модел на изградба паѓа во заборав

Кога станува збор за градење куќа од соништата, луѓето имаат многу идеи. За некого, куќата на три ката е остварување на соништата, додека други се задоволни и со гарсониера од 18 квадрата.

Традиционалната архитектура се’ повеќе губи на актуелност, со цел да се заштедат пари. Луѓето прибегнуваат кон помодерни начини на градење куќа. Куќите повеќе не се градат за децата и внуците, туку само за себе. Се смета на тоа дека и децата и внуците сами ќе си ги градат своите куќи.

Токму за оние што сакаат да заштедат, а да имаат свој дом, дизајнерот Вил Браук осмислил градење станбени единици од контејнери.