Цената на горивата се зголемува од полноќ

169
Регулаторната комисија за енергетика ja зголеми и малопродажната цена на мазутот за 0,895 ден/кг и тој ќе се продава по цена од  26.863 денари за килограм.

Регулаторната комисија за енергетика наместо вчера денеска ги зголеми за половина денар цените на горивата.

Според одлуката на регулагторите, „еуросуперот“ од  95 октани од полноќ ќе се продава по цена од 59,5 денари за литар, „еуросуперот“ од 98 октани ќе чини 61,5 денари за литар, додека пак „еуродизелот“ ќе се продава по цена од 50, 5 денари колкава што ќе биде и цената на екстралесното масло за греење.

Регулаторната комисија за енергетика ja зголеми и малопродажната цена на мазутот за 0,895 ден/кг и тој ќе се продава по цена од  26.863 денари за килограм.