Бугарите се плашат дека Русија ќе ги нападне

110

Две третини од граѓаните на Бугарија се плашат дека Русија може да ја нападне нивната држава, а половина се плашат дека Москва ќе ги окупира.

Истражувањето направено на територијата на Бугарија покажува дека 54 отсто од испитаниците се плашат од руска окупација, додека 62 отсто се плашат од ракетни напади.

Исто така, половина од Бугарите се надеваат дека НАТО ќе ѝ помогне во случај на таков потег од Русија.