„Бјути бар“ совети: Ботокс за коса – идеално решение за сјај, волумен и здрави врвови

398

Дали на вашата коса и треба опоравување и лечење од разните третмани како фарбање, пеглање, минивал и се останато поради што косата губи сјај?

Третманот со ботокс е последно достигнување во козметиката за нега на коса и има примена во најреномираните салони во светот.

Во салонот за убавина и нега „Бјути бар“ веќе извесен период се практикува најсовремен начин за третирање на коса со ботокс. Третманот со ботокс е последно достигнување во козметиката за нега на коса и има примена во најреномираните салони во светот. Според стручните лица, ботоксот дејствува во с’ржта на влакното и помага да се пополни неговата внатрешност. Кога ќе дојде во контакт со влакното, молекулите се обликуваат според внатрешната структура на влакното и го прави пофлексибилно. Со тоа го спречува неговото кршење и кинење.

Во козметичката индустрија ботоксот наидува на широка примена. Научниците сметаат дека со текот на годините косата старее и потребно е таа да се заштити со помош на ботокс. „Бјути бар“  секогаш е во чекор со времето и со развојот на технологијата, се во интерес на убавината и негата на жената.

Побрзајте и закажете го вашиот термин на телефонскиот број 070666221 и вратете го сјајот на косата.

Важно: Сите кои практикуваат фарбање и бланширање задолжително треба да прават третман за коса со ботокс!

Советува: Сања Несторовска, „Бјути бар“