Бензиските почнаа да ги објавуваат новите цени на бензините

0
1890

Најголемиот трговец на нафта и нафтени деривати во земјава, Макпетрол веќе ги скрои новите цени. Бензините, 95 ка и 98 цата ќе ги продава поевтино за еден денар односно ќе чинат 71 и 73 денари. Дизелот поскапува за половина денар, и од полноќ ќе се продава по 64 денари за литар.

Новите цени на горивата на бензинските на другите трговци ќе можат да се дознаат директно на бензинските пумпи од денеска на полноќ. Иако трговците сами ќе треба да ги утврдат цените на нафтените деривати, од Регулаторна препорачуваат мало поевтинување кај бензините и иста или малку зголемена цена на дизелот. Велат такви биле трендовите во цената на нафтата и курсот на денарот во однос на доларот во изминатите две недели. Им порачуваат на трговците да не предизвикуваат ценовни шокови.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here