Арсовски: Зоран Заев и СДСМ го потпишаа најсрамниот договор за Македонија

698

Почитувани,

Зоран Заев и СДСМ го потпишаа најсрамниот и најкапитулантски договор за Македонија, каде што самите се откажаа од името,идентитетот, нацијата и македонското малцинство.

Зоран Заев, Димитров и останатите доживеаја фијаско на дипломатски план со својата „патлиџан дипломатија“.

Заев откажувајќи се од името, идентитетот, нацијата, малцинство, сега преку своите инсталации сака грубо да го прекрши по којзнае кој пат Уставот на Република Македонија.

Претседателот на Собранието Талат Џафери и Директорот на Службен Весник на РМ Мартин Костовски се заканија дека доколку Договорот со Грција не го потпише Иванов тие ќе го објават со двоен потпис на Џафери.

Им порачуваме, да не си играат со Законите и Уставот на Република Македонија кои се гарантори за редот и поредокот на правната држава која ја зароби Зоран Заев и СДСМ за исполнување на лични цели.

Овој чекор доколку го направат, претставува ново кривично дело и тоа кривично дело никогаш не застарува. Одговорност за ова ќе има и неправдата која ќе и биде нанесена на државата и граѓаните ќе биде исправена кога тогаш.

Затоа ги повикуваме Џафери и Костовски, да не одат спротивно законите, на Република Македонија, бидејќи ќе одговараат.

Република Македонија е поразена на меѓународен план. Заев ги урниса трајно позициите и националните интереси на Република Македонија во однос на евро-атланските интеграции. Немаме никакви гаранции дека Република Македонија ќе биде дел од евро-атлантското семејство.

Сите, сите оние министри кои што се занимаваат со евро-атлантските интегративни процеси на нашата држава, на Република Македонија поради ова фијаско што го направија на дипломатски план со нивната „патлиџан дипломатија“, уште веднаш треба да си поднесат оставка од морални причини.

Македонскиот народ и македонската држава не заслужуваат Влада како СДСМ.

Оваа Влада мора да падне, а Заев мора засекогаш да отиде во аналите на срамната политичка историја на Република Македонија.