Апокалипса во САД: Завеани десетина градови, затворени училишта, сите се подготвуваат за нов снежен удар

151

Северна Калифорнија, поточно округот Хумболт, бил погоден од снежна олуја, по повеќе од 15 години без снег.

Во повеќе американски држави биле затворени училиштата, а пратениците ги одложиле сите седници поради снегот и снежните олуји кои повторно го зафатиле американскиот северозапад. 

Во државата Вашингтон биле забележани три снежни олуји во текот на февруари, а измерени биле до 36 центиметри снег.

Метеролозите соопштиле дека таа американска сојузна држава ја очекуваат уште врнежи од снег во текот на денешниот и утрешниот ден.

Северна Калифорнија, поточно округот Хумболт, бил погоден од снежното невреме, по повеќе од 15 години без снег.

За снежен удар се подготвуваат и централните држави на САД, наведува агенцијата.

Исто така, голем број на летови на американските аеродроми доцнат или се откажани.

loading...