Американски маринец го смени полот, па во ММА-рингот претепа жена (ВИДЕО)

59

Алана Меклахин стана втора трансексуална жена во САД која се бореше во ММА. На стартот во овој спорт брутално ја претепа противничката од Франција, Селин Провост, која мораше да се предаде.

Сепак, на многумина не им се допаѓа оваа победа на Алана, бидејќи мислат дека не смее да се натпреварува против жени.

Меклахин претходно работел во американската војска како маринец, но потоа решил да го промени полот и со години тренирал за да влезе во ММА-рингот.

Досега не можеше да си пронајде ривал затоа што никој не сакаше да се бори против Меклахин поради тоа што знаеја дека во минатото била маж.