15 факти за љубовната приказна на Иванка Трамп и Џаред Кушнер

501

По една година во врска раскинале поради различни религиски ставови, но за свршувачката Иванка го прифатила јудаизмот.

Најстарата ќерка на Доналд Трамп, Иванка Трамп, и Џаред Кушнер се една светски познатите моќни двојки.

Таа работи како неплатен советник во Белата Куќа, а претходно беше на чело на „The Trump Organization“, a има и свој бренд.

Кушнер исто така е советник на претседателот, а поседува и империја од недвижнини.

Неодамна парот ја прослави својата 9-та годишнина.

Нивната љубовна врска:

Се запознаа на деловен ручек во 2007 година.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-03.jpg

Брзо почнаа да се состануваат, но врската им се одвиваше постепено.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-02.jpg

Се разделија во 2008 година, наводно поради религиски причини. Кушнер ги почитува еврејските традиции. Но, се смирија кога заеднички пријател ги поканил на ист настан.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-05.jpg

Не можеа да се свршат сè додека Иванка не го прифати јудаизмот.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-13.jpg

Парот обожава прошетки, велосипедизам и убави ресторани.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-04.jpg

Иванка доби раскошен 5.22-каратен дијамант, а парот се венча во 2009 година со свадбена церемонија со 500 гости.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-06.jpg

Живееја во пентхаус во луксузен дел од Њујорк во една од недвижнините на Трамп.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-07.jpg

Иванка не готвела пред бракот, но сега тоа го прави одлично, а во петоците подготвува дурии традиционална еврејска трпеза.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-11.jpg

Имаат три деца.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-08.jpg

Сега живеат во Вашингтон во изнајмен дом, кој го плаќаат по 15.000 долари месечно, но бараат нешто поголемо.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-09.jpg

Децата им учат мандарински јазик.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-10.jpg

Кушнер вели дека Иванка е главна во нивниот дом.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-14.jpg

Имаат уметничка колекција вредна 25 милиони долари.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-12.jpg

Постојано глумат стројници за нивните пријатели и досега споиле 7 пара.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-20.jpg

Во една пригода Иванка го нарече Кушнер: „Мојата светлост, мојата љубов, мојот живот“.

15-fakti-za-ljubovnata-prikazna-na-ivanka-trump-i-jared-kushner-21.jpg