Желудникот ќе ви се преврти: Ѝ се појавило нешто црно на грбот, а потоа д-р Сандра Ли земала скалпер и…

477

Овие црни израстоци на кожата не се воопшто пријатни за гледање, меѓутоа д-р Сандра Ли, позната како д-р Pimple Popper, советува дека доколку ги забележите на вашата кожа треба веднаш да посетите дерматолог.

Со оглед на црната боја, многумина сметаат дека овие дамки настануваат поради собирање прашина и запечатување на истата на одреден дел од вашето тело.

Тоа не е во целост точно затоа што овие промени на кожата всушност се предизвикани од порите запечатени со кератин и себум.

Д-р Сандра Ли е една од светски најпознатите дерматолози, а славата и популарноста се должи на нејзиното огромно влијание кое го има на социјалните мрежи каде што секојдневно објавува снимки на кои цеди акни, митесери и ги чисти своите пациенти.

Погледнете го ова видео, но однапред ве предупредуваме дека не е за сечиј желудник: