Во Москва отворени преку 300 студени соби поради жешкото време

361

Службата за социјална заштита на населението во Москва отвори повеќе од 300 студени соби во сите дистрикти од руската престолнина, а секоја од таквите простории може да прими 100.000 луѓе месечно.

Во студените соби обезбедени се пријатни услови за одмор и рекреација на жителите на Москва, а опремени се со клима уреди и распрснувачи на вода, соопшти службата, пренесе Тас.