ВМРО-ДПМНЕ: Недозволиво е притворени лица да бидат изложени на физичко линчување, Заев, Дескоска и од управата на затворот да понесат одговорност

318

Вчерашниот ден ќе остане запаметен како црн ден за демократијата во Република Македонија. Власта допре дното. Претепувањето на Миле и Спиро е акт на деспотизам и страв на власта која се плаши од неминовниот пораз од граѓаните.

Не помина еден ден откако ВМРО-ДПМНЕ предупреди дека власта врши тортура и свесен линч и доказот за тоа го видовме вчера. Тепани и линчувани луѓе во притвор, како да се наоѓаме во Северна Кореја, а не на тлото на Европа.

Миле и Спиро, како и сите граѓани кои се влечат по затвори врз основа на рекла казала моабети и заради спротивни политички гледишта од тињ на власта се жртви на политчки прогон.

Зоран Заев, Рената Дескоска и директорите на Управата за извршување на санкции и притворскиот затвор ,,Шуто оризари” треба да понесат одговорност веднаш.

Недозволиво е притворени лица да бидат изложени на физичко линчување.

Одговорност мора да има.

Граѓаните ги прочитаа очајните обиди на Заев. Закрвувањето на општеството нема да му успее.

Зоран Заев и луѓето околу него кои учествуваат во овој прогон ќе одговараат кога ќе се врати правната држава.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ