(ВИДЕО) Полковник Костадинов: Еден ден ќе се пее „Од Охрид до Черно Море един народ живее”

117

Бугарскиот полковник Јордан Костадинов, пензиониран професор на бугарската Воена академија, кој по мајка е охриѓанец, во интервју за бугарска телевизија Костдинов објаснува со „многу жар и емоција“ за бугарскиот карактер на Македонија и за наводното уништување бугарски артефакти од Втората светска војна во земјава.

Со истата жар Костадинов се надева дека ќе дојде ден кога Бугарите ќе пеат „Од Черно Море до Охрид и од Дунав до Егеј един народ живее“.