Видео: Мигранти влетале во бутик на Зара во Белград и краделе

70
Група мигранти вчера околу 18 часот упаднале во продавницата на „Зара“ сметена на „Кнез Михајлова“ во центарот на Белград.

Видеото од инцидентот беше споделено по социјалните мрежи, а според девојката која го снимала видеото, групата влетала во продавницата и се обиделе набрзина да украдат дел од изложената облека.

Двајцата обезбедувачи се обиделе да ги сопрат, но никој од бројните минувачи не помогнал.

Инцидентот траел десетина минути, а според авторката на видеото, тие успеале да украдат само една јакна.