(ВИДЕО) Коктел од лубеница за незаборавни летни забави

876

Интересно е тоа што овој коктел само надворешно изгледа на лубеница, а во себе содржи сосема други состојки. Доколку сте во потрага на оригинален коктел, којшто ќе чини малку, а го има оној освежувачки летен вкус, тогаш ние го имаме вистинскот рецепт за Вас.

Овој “коктел од лубеница” се состои од зелен лимон, текила и желатин со вкус на јагода, а малите семки коишто можат да се забележат на површината се всушност црн сусам.

Погледнете како се прават овие оригинални шотови од лубеница:

Подготовка :

1. Желатинот измешајте го во вода, почекајте тој целосно да се раствори, а дури потоа додадете ја текилата и промешајте.

2. Зелениот лимон исечете го на еднакви половини, потоа исчистете ги од внатрешната содржина за да остане само белата кора.

3. Сипете ја смесата во така приготвените половини лимон и оставете ги во фрижидер. После 4 часа смесата ќе биде стегната и подготвена за консумирање.