Светот во шок – Се допишувале на Фејсбук,па на првата средба го убила

276
(ILLUSTRATION) An illustration dated 23 January 2012 shows the silhouette of a man in front of a screen with the logo of the online network Facebook in Hanover, Germany. Facebook is being criticized again and again for data privacy. Most recently, Facebook has introduced the Timeline, with which Facebook users can share moments of the entire life with other internet users online. Photo: Julian Stratenschulte -ALLIANCE-INFOPHOTO

Маулин Ратод (25) од Мелбурн, Австралија, договорил средба со девојка на интернет. На местото подоцна е пронајден тешко повреден и однесен в болница, каде што починал.

Состанокот со 19-годишната девојка се случил во понеделникот. Таа е уапсена и е обвинета за нанесување тешки повреди. Нејзиниот идентитет засега не се открива.

Мотивите за нападот се уште не се познати. Блиските на убиеното момче го опишуваат како чувствителна личност и близок со сите кои му се драги.