Срушен рекордот за најгледано видео на YouTube

106

Видеоспотот за песната „Despacito“ на Луис Фонси повеќе не е најгледаното видео на платформата YouTube.

Титулата „шампион“ на платформата сега ја носи „Baby Shark“, детска песна што е прегледана неверојатни 7,06 милијарди пати.

„Despacito“ беше е најпопуларно видео веќе три години, но сега од престолот го симна песна која за прв пат се појави на интернет пред четири години. Видеото е прилично едноставно – тоа е приспивна песна во која играат момче и девојче, со едноставни костими и позадина.

Интересен податок е и колку брзо „Baby Shark“ стигна до статусот најгледано видео. Во април имаше 2,5 милијарди прегледи, а сега веќе има скоро три пати повеќе.

Можеби за тоа придонесе и фактот дека многу родители и деца беа дома поради пандемијата, така што ова беше еден од начините на забавување или заспивање на малите.