Што прво гледате на сликата: Жена, маж, оган или свеќник?

82

Можеби за себе имате едно мислење, а реалноста е сосем поинаква, затоа ваквите психолошки тестови се интересни и се пожелни за правење, бидејќи преку нив може да откриете и работи кои никогаш не сте ги знаеле за себе. Преку овој едноставен тест можете многу да откриете за себе. Сликата подолу е составена од повеќе илустрации. Вие само треба искрено да одговорите, што прво гледате на сликава?

Свеќник
Имате широк поглед на светот. Плановите секогаш ви се величествени. Но, понекогаш заборавате на деталите, на нијансите. Вие имате големо срце. Луѓето често ве искористуваат. Морате да бидете претпазливи и внимателно да ги избирате пријателите.

Жена
Вие сте суптилни и сензуални. Сакате да го идеализирате животот и затоа понекогаш не водите сметка за реалноста која ве опкружува – летате во облаци. Тоа и не така лошо, ако се земе предвид дека се помалку има романтични души. Но, од друга страна, светот во кој живееме може да биде комплициран и разочарувачки. Важно е, од време на време, да се вратите во стварноста. Во спротивно, животот ќе ви се претвори во постојано прескокнување пречки.

Маж
Вие сте мирна личност и луѓето кои се околу вас се чувствуваат безбедно и заштитено. Во комуникацијата сте концизни и не зборувате многу. Промислени сте и креативни. Се контролирате и внимавате како се однесувате. Она што не е за пофалба , е тоа што не се грижите доволно за своите блиски. Затоа, посветете се на луѓето кои ги сакате. Само така и тие, но и вие, ќе бидете посреќни .

Оган
За вас може да се каже дека се разликувате од повеќето луѓе. Вашиот начин на размислување отскокнува од стандардното. Вие имате сопствена визија на светот. Дури и оние кои ви се блиски, понекогаш не ве разбираат. Но, тоа и не е толку важно! Важно е вие да не се менувате и да останете какви што сте. Не дозволувајте да ви ја уништат самодовербата. Напротив, зајакнете ја и ќе биде се во ред.