Шилегов „удри“ по Зечевиќ, нов конфликт во СДСМ?

198

Ескалира конфликтот во СДСМ откако поранешниот градоначалник на Скопје, Петре Шилегов на неговиот Фејсбук профил сподели фотографија каде може да се забележи дека поранешниот генерален секретар на партијата, Миле Зечевиќ го тргнал од групата каде што комуницираат помеѓу себе.

„Дечкото од Серава, што мисли дека е „булдужер“ од Вардар … Допрва следи „римув“….“, напиша  Шилегов.

Она што е интресно од целата оваа ситуација се коментарите испод постот што граѓаните му ги оставаат на Шилегов.

– „Се изедовме меѓу себе ама не од глад туку од аздис“

– „Си ги наполнивте џебовите и сега ќе се јадете меѓу себе“

– „Море сите сте за дренов стап го изедовте народот“, пишува во дел од коментарите

Иако се очекуваше дека тензиите во СДСМ ќе се намалат со изборот на нов претседател тоа не се случи, туку баш напротив партијата дури и повеќе поделена. Како ќе заврши овој внатрепартиски конфликт никој со сигурност не знае.