Саша Броз, внука на Тито: Дедо ми беше посвоено дете на мајка Колумбијка и татко, наследник на кралот Чарлс XXL!

679

На нејзиниот профил на Фејсбук, внуката на Тито, Саша Броз ги коментираше тврдењата дадени во една емисија на хрватската телевизија дека Јосип Броз Тито наводно бил руски агент.

Често се слуша дека Јосип Броз Тито не бил Хрват од Загорје, туку прикриен руски агент, роден во вонбрачна врска помеѓу богат виенски човек и неговата хрватска слугинка. Внуката на Тито, Саша Броз, коментираше за сè во шега.

„Точно е дека Тито не бил Тито, но не ја погодувавте комбинацијата„ Дедо беше посвоено дете на полнокрвен Колумбиец и наследник на кралот Чарлс XXL. Така велат старите црковни книги. Оние од 5 век п.н.е. “, рече Саша и додаде:

„Баба ми ми рече дека дедо ми изгледаше како член на црната раса во неговите помлади денови. Ова е невообичаено, велат жителите на Патагонија затоа што неговите родители биле Аријци. Патагонците се горди на него, а куќата каде што се роди во 1656 година е сè уште интересна за туристите “.

Саша тврди дека сите што постојано пишуваат за Тито и се качија на глава и и‘ дадоа идеја за нов бестселер:

„Вистинското име на ЈБ Тито е всушност Хуан Мануел Маркез, аман више!!!“. Во пост скриптата, таа додаде „овој Хуан Мануел Маркез е боксерско момче од Мексико, го преземав од интернет“.