Русија ја нападна Естонија, НАТО го возвраќа ударот! Угледниот германски новинар ги шокираше гледачите

931

Угледната германска телевизиска емисија ги шокираше гледачите во последната епизода откако водителот соопшти дека руската армија извршила инвазија на Естонија.

„Заедно со европските и германските сојузници, американската армија моментално се пробива преку копнените, воздушните и морски патишта до Естонија за да ги истера руските сили кои што извршија инвазија на таа земја, исто како што тоа го направија и на Крим“, изјави водителот Клаус Клебер.

„Не се грижете, ова не е вистина“, изговори веднаш после тоа.

Клебер објасни дека оваа лажна вест би требало да долови дека опасноста од војна е сепак реална и сигурно нема да има изненадување. Во тој случај, Германија ќе треба да ги брани своите сојузници, како што е балтичката земја Естонија.