Рекорден минимум на невработеноста во Германија

251

Стапката на невработеност во Германија падна во март на нов рекорден минимум.

Според податоците на заводот за вработување во земјата, стапката на невработеност е намалена во март на 4,9 отсто од претходните 5 отсто, на најниско ниво од 1990 година.

Истовремено, малопродажбата во февруари порасна за 0,9 отсто во однос на претходниот месец, додека на годишно ниво е забележан раст од 4,7 проценти.