Референдумот за името ќе биде кон крајот на септември

748

Кон крајот на септември, почетокот на октовмри може да се одржи референдум за името, најави вечерва премиерот Зоран Заев.

Според него, тој термин е соодветен за да се завршат сите процеси до крајот на година.

– Во мај 2019 се избори во ЕУ. Во вакви околности не би оставил 2019-та да биде година на договор, истакна Заев.